Jukka Mölsän paikka eduskuntavaaliehdokkaana varmistui

Uudenmaan Sosialidemokraattien jäsenäänestyksen tulos julkistettiin tänään ja samalla varmistui Jukka Mölsän eduskuntavaaliehdokkuus, Mölsän sijoitus vaaleissa oli 24.

– Paikka varsinaisella ehdokaslistalla on nyt varma. Tästä alkaa aktiivinen vaalityö, joka kestää ensi huhtikuulle saakka, kommentoi opettajanhuoneesta tavoitettu kaupunginvaltuutettu ja tuore eduskuntavaaliehdokas Jukka Mölsä.

– Tulen omassa kampanjassani ottamaan esille nimenomaan kouluun ja koulutukseen liittyvät asiat. Koulutuksen maailma on hyvin värikäs ja ensi kevään vaalit tuovat tähän kehitykseen omat haasteensa, varsinkin nykyisessä haastavassa taloustilanteessa.

Mölsä aavistelee, että kevään vaaleissa koulutuskysymykset tulevat olemaan pinnalla.

– Lähtökohdan täytyy olla, että meillä on Suomessa vielä tulevaisuudessakin maksuton ja laadukas varhaiskasvatus ja, että koulutus on tasaisesti kaikkien saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Kuntien resurssipula aiheuttaa vakavia ongelmia jo nyt kunnissa koulutuksen järjestäjinä ja tämä on asia, johon tulen eduskuntavaalikampanjassani pureutumaan, hän toteaa.

Opettajien jaksaminen ja hyvinvointi avainasemassa hyvässä koulussa.

– Jos opetusalan ammattilaisten työn ja koulutuksen resursseja tai sisältöjä muutetaan, täytyy huolehtia siitä, että heidän äänensä kuuluu päätöksenteossa. Tämä pystytään varmistamaan sillä, että eduskunnassa, jossa lait ja budjetit päätetään, on asiasta tietäviä kansanedustajia. Tästä syystä on tärkeää, että myös opettajat aktivoituvat äänestämään tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Opettajien hyvinvointi on avain myös lapsien ja nuorten tulevaisuuteen. Hyvä koulumaailma antaa sekä koulussa työskenteleville, että opiskeleville paremman mielen ja tulevaisuuden, Mölsä muistuttaa lopuksi.

Uudellamaalla voi tämän hetken tiedon mukaan asettaa eduskuntavaaleihin 35 ehdokasta. Ehdokkaat ja vaalin tulos vahvistetaan 20.9.2014 Porvoossa kokoontuvassa Uudenmaan sosialidemokraattien piirikokouksessa. Piirihallitus esittää piirikokoukselle, että jäsenäänestyksen kautta valitaan 27 ehdokasta, Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD) nimeää kolme ehdokasta ja loput ehdokkaista jätetään piirihallituksen täydennettäväksi.

Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2015. Ennakkoäänestys 8.-14.4.2015, varsinainen vaalipäivä 19.4.2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *