Haista Home!

Kaupungin rakennuksissa muhii ongelma, joka on räjähtämässä käsiin.  Suurin osa kouluistamme ja päiväkodeistamme on rakennettu 1970 – 80 – luvuilla, ja tällä hetkellä niissä oleskelu aiheuttaa vakavia terveydellisiä haittoja useille ihmisille. Vanhojen rakennusten perusteellisia korjauksia ei ole pystytty Vantaalla toteuttamaan niin nopealla aikataululla, kuin olisi ollut tarvetta. Tästä syystä olemme nyt tilanteessa, jossa enemmän kuin muutama koulu ja tarharakennus huutavat pikaisia toimenpiteitä. Sisäilman laadun kanssa ei ole leikkiminen ja viimeistään nyt rahaa pitäisi löytyä kaupungin kiinteistöjen perusteelliseen kunnostamiseen, tai vaihtoehtoisesti uusien rakentamiseen.

Tiedän, että vaatimukseni on kova tässä taloudellisessa tilanteessa, mutta vaihtoehtoja ei ole. Jos korjauksia ei tehdä, tai niitä lykätään jatkuvasti eteenpäin, olemme muutamien vuosien kuluttua tilanteessa, jossa päiväkotilapset ja koululaiset viettävät päivänsä väliaikaisissa parakeissa. Heidän opettajansa puolestaan ovat joutuneet sairaslomalla altistuttuaan liian kauan homeille ja muille sisäilman epäpuhtauksille.

Näissä korjausta vaativissa rakennuksissa työskentelee päivittäin suuri osa kaupungin työntekijöistä. Heidän lisäkseen huonolle sisäilmalle altistuvat lapset ja nuoret, joiden terveyttä meillä ei ole varaa menettää. Terveellinen työympäristö ja puhdas sisäilma ovat oikeuksia, jotka Vantaan kaupungin tulee taata työntekijöilleen ja asukkailleen.

Jukka Mölsä

kaupunginvaltuutettu, ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja

 

kirjoitus Meidän Vantaa -lehdessä huhtikuussa 2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *